Matlagning på Muurikka

Muurikka_inivildmarken

Igår blev det en premiärtur med nya muurikkan i skogen. Att laga mat över öppen eld är något alldeles speciellt. Vi lagade viltskavsgryta med pitabröd och övernattade sedan under bar himmel. Snacka om vardagslyx!

Vad är en muurikka?
En muurikka är som en bred gjutjärnspanna (eller ett stekfat) för utomhusbruk. Det finns olika stativ till muurikkan, vanligast är ett stativ som man ställer över öppen eld. Det är perfekt att ha med sig när man ska laga mat till ett större sällskap på picknicken eller utflykten. Det finns också ett gasolstativ som man kopplar till gasoltuben. På så vis passar det utmärkt att ha den vid grillen eller i sitt utekök.

/Peter

Dela detta

One Comment on “Matlagning på Muurikka

  1. Låter som en upplevelse. Har funnits lite att titta på i skyn nyligen också. Förra söndagen var det t.ex. norrsken över Stockholm läste jag och så har vi ju en komet (?) synlig på himlen nu. Såg ni något spännande?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>