Morakniv lanserar fulltångekniv

Morakniv_garberg

Här är modellen som många friluftsmänniskor världen över har väntat på. Det är den mest robusta kniv Morakniv någonsin tillverkat: En kniv designad för att klara de kraftigaste utmaningar den kan tänkas möte. Det är dags att möta en helt ny Morakniv-upplevelse. Säg hej till Morakniv Garberg.

Under 2016 tar Morakniv sin knivtillverkning till nästa nivå. De har tagit fram en kniv som möter efterfrågan från deras mest dedikerade och engagerade användare.

“Vi har jobbat hårt under utvecklings- och designprocessen för att göra den så bra som möjligt och är nu riktigt nyfikna på hur den tas emot av användarna”, säger Arvid Larsson, projektledare och industridesigner på Morakniv.

Morakniv Garberg är en kraftfull fulltångekniv, designad för att klara de hårdaste utmaningar den kan tänkas möta. Bladet är 3,2 mm tjockt och tillverkat av högkvalitativt rostfritt stål som specialbehandlats i Moraknivs fabrik för att göra det ännu starkare. Bladet har en speciell profilslipning (Scandi-grind) som gör kniven lättare att hålla vass. Dessutom går bladryggen att använda med tändstål, så att den livsviktiga elden alltid är nära till hands.

Kniven levereras i en unik läderslida, tillverkad av exklusivt svart läder. Det slitstarka naturmaterialet skyddar kniven och blir dessutom vackrare ju mer det används.

Förutom knivens starka egenskaper har extra omtanke ägnats åt designen. Ett genuint utseende med inspiration av Moraknivs långa tradition och lokala förankring har tagits fram. Den nya looken kommer även att utgöra den röda tråden i alla årets produktnyheter. Även stålet följer den stolta traditionen hos Morakniv, då det är härdat enligt företagets hemliga recept.

Under den officiella releasen, på SHOT Show i Las Vegas, USA, visar representanter från Morakniv de första exemplaren av kniven för allmänheten. Överlevnadsexperten, författaren och tv-personligheten Dave Canterbury finns där för att hålla workshops och ge sina recensioner av kniven.

”Jag har använt Morakniv Garberg för alla tänkbara ändamål och situationer den ska kunna klara av. I mitt tycke har den klarat samtliga prov utan anmärkning och jag tvekar inte en sekund på dess förmåga. Jag kan lita fullkomligt på den här kniven”, säger Dave Canterbury.

Morakniv Garberg kan köpas i butik under våren, exakt när och var kommer lite längre fram.

/Peter

Dela detta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>