Att bygga en egen dolly

I helgen spenderade jag tiden i min fars ”man cave” för att bygga mig en egen ”kameradolly”. För er som inte vet vad en dolly är så är det en räls med något på som kan rulla längs rälsen samt att man kan ställa kameran uppe på. Jag ville göra en portabel kameradolly som enkelt kan tas med överallt och nedan ser ni resultatet. Jag har även börjat bygga en hopfällbar variant med skateboard-hjul som kan rulla både på golv, rör och stegar. Mer om den lite längre fram.

Lite bilder från bygget. Alla delar (förutom kullagren och stativhuvud) hittade jag på Bauhaus och hela bygget kostade mig ca 250 kronor.

Efter cirka 2,5 timmars pulande var den klar för ett första test. Jag har döpt den till ”The Peter Persson Dolly” :)

Dela detta

8 Comments on “Att bygga en egen dolly

  1. Riktigt läcker! :) ser fram emot å se resultatet =)
    /Mvh Johan

  2. Tjusigt! :)
    Rullar dollyn lätt eller har du lite motstånd i den?

    • Dollyn rullar mycket lätt utan något motstånd. Det mest optimala hade ju varit om jag kunde reglera motståndet på något sätt men jag tycker att det funkar förvånansvärt bra ändå. /Peter

    • Min videokamera är en Sony HXR-MC50E. Det är en mycket smidig kamera med bra bild- och ljudkvalitet. Perfekt att bära med sig när man vandrar t ex. Dock är den inte speciellt vattentålig. /Peter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>