Primus Trailbreak Thermos får tumme upp!

En termos använder jag egentligen bara när det är riktigt kallt ute, så den här termosen är bara testad under vinterförhållanden. Primus tidigare termosmodeller har jag inte varit speciellt förtjust i, då de har fungerat bättre som handvärmare än som termosar. Men nu har Primus kommit med en helt ny serie termosar som faktiskt är framtagna för folk som är ute på fjället. Serien heter Trailbreak och termosarna finns i olika storlekar och varianter. Den jag skriver om här har en volym på 1 liter.

Primus Trailbreak Termos är tillverkad i rostfritt stål med en lätt konformad design för att enkelt kunna packas i ryggsäcken, men också för att den ska vara lättare att greppa. Det finns även små runda nedsänkningar i metallen för extra greppvänlighet. Just denna detalj tycker inte gör någon större skillnad, jag hade hellre sett en grövre ”räffling” i metallen eller ett gummiöverdrag som faktiskt gör skillnad när det är kallt.

Koppen är tillverkad av rostfritt stål med dubbla väggar, för att hålla drycken varm eller kall samt för att erbjuda korken extra skydd. Flaskorna levereras med två korkar, en vanlig och en ClickClose-kork som gör det möjligt att dricka direkt från flaskan utan att ta bort korken. Jag brukar vara skeptisk till dessa drickkorkar då de ofta börjar läcka eller går sönder i kylan, men den här korken känns faktiskt helt okej och den har inte läckt en droppe än så länge. Dock kör jag alltid med vanlig skruvkork på längre vinterturer.

Primus Trail Break Termos känns robust, stöttålig och säker. Under testet låg utetemperaturen på ca 8 minusgrader och termosen klarade att hålla drycken het i 10 timmar.
En glädjande överraskning!

Höjd (mm): 296
Diameter (mm): 88
Volym: 1 liter
Vikt: 694 gram

Ps. I skrivandets stund upptäckte jag att Primus just har släppt ytterligare en modell som heter Trailbreak EX. Det är i princip samma termos, skillnaden är att den har utrustats med ett gummiöverdrag som ger bättre grepp samt att man slipper den kalla metallen direkt mot fingrarna. Så, för er som ska ut på lite mer krävande vinterturer eller en expedition, kan Trailbreak EX vara ett alternativ.

Dela detta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *