Kaffepoesi
Kaffestunden är en höjdare ute i vildmarken och det klassiska kokkaffet kan inte stressas fram. Koka upp vatten i kaffepannan med lock direkt på elden eller stormköket, dosera med några rejäla nävar kokkaffe, låt koka upp en gång utan lock så det skummar rejält, ställ undan med locket på några minuter tills kornen sjunkit till botten (testa med lite först). Häll upp i trä- eller plastkåsa och njut. Eldar du så tänk på säkerheten och kolla att det är tillåtet. Använd befintliga eldstäder och släck alltid noggrant efter dig. Utefika smakar alltid bäst!
Dela detta
Hej Peter!
Väldigt kul att läsa din blogg och se dina videos 🙂
Skulle de vara så att man vill snabba på ”sjunkningen” av kaffebönorna så kan man ta å ösa på lite kallt vatten i en cirkel ner i pannan, det kalla vattnet sjunker till botten och drar då med sig bönorna ner 😉
Mvh
En som skulle vilja ha mer tid till vandring och friluftsliv! 🙂
Bra tips Johan! 🙂
Mvh Peter