Hestra Fält Guide Glove – 195 meter äkta hantverk

Hestra_Falt_guide_glove_2

Efter en tids trånande införskaffade jag tillslut ett par Hestra Fält Guide Glove, ett köp jag är väldigt nöjd med. Handsken har hittills varit med på två vinterturer där jag har använt den till skidåkning, vandring och vedinsamling. Den är riktigt slitstark med kraftiga sömmar men känns ändå smidig att använda.

Enligt Hestra, tar det 2 timmar och 6 minuter att tillverka ett par Fält Guide Glove. Processen involverar 26 olika personer och vissa moment är så pillriga att de sys med pincett. Sömnsmånen är då 2 millimeter. Och även om materialspillet är minimalt så går det åt 195 meter tråd till ett enda par.

Handsken är utvecklad i samarbete med Lars Fält, en av Sveriges främsta överlevnadsexperter. Den är tillverkad i slittåligt läder med löstagbart ullfoder. Fodret fungerar värmereglerande och fukttransporterande samtidigt som det torkar snabbt om det skulle råka bli blött.

För att få till en bra kombination av slitstyrka och smidighet har Hestra försett handsken med nötnappa på ovansidan och getskinn på insidan. Allt läder är impregnerat och om man vårdar det kan den här handsken bli en trogen följeslagare under många år.

Öljett med karbinhake gör det möjligt att fästa handskarna i bälteshällor eller på ryggsäcken.

/Peter

Dela detta

5 Comments on “Hestra Fält Guide Glove – 195 meter äkta hantverk

 1. Kan bara instämma Peter! Har använt Fält Guide Glove denna vinter och det är nog den bästa handske jag någonsin ägt! Har ett antal olika från Hestra men denna passar mina behov bäst! Ha det bra, Joachim

 2. Hej Peter,

  Jag har själv tänkt att införskaffa ett par Fält Guide Glove. Undrar hur du gjort med storleken på dessa då jag har märkt att just denna modell är extra rymlig. Jag har vanligtvis strl 9, vilket i denna modell känns rymlig. Är de värt att välja en rymlig modell så man kan få in en extra liner? eller hur har du gjort?

  • Hej!
   Jag kör med samma storlek som jag har i andra handskar och jag får precis plats med en tunn liner. Jag tyckte att den kändes lite tajt i början men den formar sig en del efter handen när man har använd den ett tag. Den blir självklart lite stor när jag tar ur fodret men det är något jag får leva med. Jag kommer främst att använda den på hösten och vintern.

   Det är svårt att säga vilken storlek du bör välja. Handsken ska ju inte kännas så stor att den blir klumpig och osmidig, men den får heller inte bli för tajt så att isoleringsförmågan blir dålig. Men, om du främst ska använda den i kyla är det nog bra om du får plats med en tunn liner.

   /Peter

   • Hej

    Ja, precis. Storlek 9 är den jag brukar ha vilken känns lite tajt med en tunn liner. Men om du säger att handsken töjer sig lite, tror jag dock att de får bli strl 9 som vanligt. Eftersom den främst skall användas för vinterbruk är extra liner att föredra tycker jag.. Tack för info.

   • Hej igen,

    Gör gärna en recension av Hestra Skullman 5-finger om de är möjligt. Verkar även de vara en trevlig handske.

    / Andreas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>