Lätt utrustning för vandring – del 3

P1150576_3

Petzl E+Lite
I dag tänkte jag tipsa om Petzl E+Lite som är en mycket smidigt pannlampa att ha med på t ex en fjällvandring. Den väger endast 27 g, tål extrema temperaturer och kan förvaras i upp till 10 år utan att förlora i batterikapacitet, vilket gör den också är perfekt att ha i första förbandsväskan, så att den alltid följer med dig vart du än ska. På så sätt har du alltid tillgång till en lampa samt möjlighet att påkalla uppmärksamhet i nödsituationer med dess blinkande ljus.

E+ Lite har fyra LED-dioder, 3 vita och 1 röd. Du kan välja mellan olika ljusstyrkor samt mellan jämt och blinkande ljus. Det röda ljuset använder du med fördel under kvällar och nätter, eftersom det inte påverkar ditt mörkerseende.

Lampan fästs enkelt runt huvudet med hjälp av den utdragbara corden, men den kan även fästas runt t.ex. handleden, en trädgren, på ryggsäcken eller jackan.

E+Lite kan användas i extrema temperaturer, från -30 C till +60 C och den är vattentät ner till 1 meters djup i 30 minuter. Batteriet ger en brinntid på 70 timmar i ekonomiläget och 55 timmar i maximalläget.

/Peter

Dela detta

One Comment on “Lätt utrustning för vandring – del 3

  1. Vilken tur att jag bl.a säljer Petzl`s produkter på dagarna :)
    Denna ska absolut testas.
    Tack för tipset Peter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>