Med packraft genom Mjällådalen

Följ med till en av Sveriges vackraste platser, Mjällåns dalgång! Den sträcker sig från Bastusjön i Ångermanland till Indalsälvens delta i Medelpad, en sträcka på ca 45 km.

Den djupa och smala dalen har något så ovanligt som en oreglerad å, vilket har skapat förutsättningar för en mångfald av växter och djur. Naturvärdena är riktigt höga. Skogarna närmast vattnet är gamla och ger fantastisk vildmarkskänsla. Hittills har man dokumenterat hela 105 rödlistade arter och 141 signalarter. Trots detta har Mjällådalen inget formellt skydd i dag, men det finns planer på att göra ån till ett naturreservat.

Här gjorde jag en helgtur med min packraft för några veckor sedan. Det var mycket goda paddelförhållanden med strålande sol och högt vattenflöde. Vårfloden hade dock dragit med sig en hel del träd som blockerade ån på några platser som jag var tvungen att bära förbi. Det handlade dock om väldigt korta lyft så det tillförde bara extra spänning till äventyret.

/Peter

Dela detta

3 Comments on “Med packraft genom Mjällådalen

 1. Det verkar ha varit en härlig tur, Peter. Som alltid är det fint att få hänga med från TV-soffan. Du verkar ha haft en väldigt lätt packning. Skulle du vilja publicera en packlista? Tack för att du gör det du gör, superinspirerande!

 2. Hej Peter
  Riktigt fin tur och film. Vilken månad paddlade du apri/maj/juni?
  Var startade du.

  • Hej Jimmy!
   Jag paddlade i mitten av maj. Jag startade vid bron strax efter Västanåfallet. Mycket träd i vattnet så man får ta det försiktigt.

   Mvh Peter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>