Röding över öppen eld
Tänk dig att grilla en nyfångad röding över öppen eld med fjällen i bakgrunden. Och känna doften av nykokt kaffe utomhus. När du tillagar det här receptet ska du som sagt helst vara ute på fjället, ha fiskat fisken själv och grillat den över öppen eld. Men i brist på öppen eld och små fjällsjöar går det bra att köpa dina rödingar och ställa dig i köket istället.
Foto: Kristofer Löfgren
Recept:
1 röding
1 knippe dill
1 knippe gräslök
1 msk smör
1 msk olja
Salt och peppar
1 dagstidning
Öppna och rensa fisken. Hacka dillen och gräslöken och lägg i fisken tillsammans med smöret och oljan, salta och peppra. Ta dagstidningen och lägg den i blöt, slå sedan in fisken i tidningen och stek på glöden i tio minuter på vardera sidan. Öppna och avnjut måltiden!
Ps. Visste du att rödingen är den av fjällvattnets fiskar som trivs bäst i kalla vatten och allra helst vid bäckmynningar där smältvattnet rinner ut.
Ha en fin dag / Peter
Det låter riktigt mumsigt 🙂