Smörstekta kantareller i polarbröd
Det här är ett väl beprövat recept på hur man steker gula kantareller för bäst smak. Mat smakar bäst utomhus så tillaga gärna svampen i skogen och servera i en rulle polarbröd så har du en förrätt som är lika enkel som fantastisk!
Gör så här:
1. Rensa kantarellerna noga, borsta dem och skär större svampar i mindre bitar.
2. Lägg den kalla svampen i en stekpanna av (helst av gjutjärn), hetta upp och låt vätskan som bildas ånga bort.
3. När all vätska är borta, lägg i smör och stek svampen under fem minuter. Krydda med salt och peppar.
OBS! Det fungerar självklart med ett gaskök och kastrull också, men då är det lite svårare att ånga bort vätskan. Använd en svag låga och mycket smör så går det bra.
Gör en rulle av brödet och ät!
Ha en bra dag!
/Peter
Underbart! Finns de något som är godare än kantareller plockade och tillagade ute i naturen?! tror knappast det.