Äventyret runt hörnet – Grillkorv med pinnbröd

Ibland är det skönt att bara få ge sig ut i ett nära skogsområde, göra upp en eld och grilla lite korv och pinnbröd. Här har ni ett klassiskt recept. Det funkar även att göra hemma och blir kul mat till picknick för stora och små.

Receptet gäller för 10 st korvar
Ingredienser
10 grillkorvar
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g margarin
1,5 dl mjölk eller filmjölk

Gör så här:
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Fördela fettet i mjölet med fingertopparna, med en gaffel eller i matberedare till en grynig massa. Tillsätt mjölk eller filmjölk och rör snabbt ihop degen.
Dela degen i bitar och rulla dem till smala längder. Fäst ena änden av längden på en pinne och linda degen runt pinnen i en gles spiral. Eller stick en grillkorv på en pinne och linda degen runt korven. Grilla runt om på indirekt värme (bredvid glödbädden) ca 5 min.

Dela detta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *