Så förvarade vi maten i Alaska

Bla_band_outmeals_inivildmarken

För att skydda björnarna i Gates of the Arctic, måste alla besökare förvara mat och skräp i björnsäkra tunnor. I början var vi väldigt skeptiska till dessa otympliga tunnor, och vi var osäkra på om vi skulle få plats med dem i vår packning. Men det var faktiskt inga problem, tunnorna visade sig vara väldigt användbara. Dels var det ett suveränt sätt att skydda maten på, men tunnorna i sig funkade även utmärkt som stolar och bord i lägret. Lägerplatserna var ofta steniga och leriga, så det kändes som rena lyxen att sitta på en tunna. Tunnorna passade även perfekt i våra vattentäta dufflar och gav en utmärkt viktfördelning och stabilitet när vi paddlade. På nätterna placerade vi tunnorna i rätt vindriktning, ca 150-200 meter från tältet.
Självklart kan det vara lite störande med dessa typer av tunnor, speciellt när man kombinerar vandring och paddling. Vår tur bestod dock till största delen av paddling, och vi hade inte med massa onödiga prylar så det var aldrig något problem. Och så här i efterhand, hade vi inte velat vara utan tunnorna. Det kändes dessutom riktigt bra att göra rätt för sig i Alaskas känsliga ecosystem.

Matforvaring_Alaska_inivildmarken

/Peter

Dela detta

One Comment on “Så förvarade vi maten i Alaska

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>