Bärbar eldstad för vildmarksliv

Eldstad_friluftsliv_vildmarksliv

Förra veckan var jag och Fredrik ute på en fin skogstur i skärgården med övernattning i tält. Med på turen fanns en bärbar eldstad från det Japanska varumärket Monoral. Modellen heter Wireframe och i det här blogginlägget berättar jag hur den fungerar.

Monoral Wireframe är mycket kompakt och enkel att ta med till stranden, skogen eller klippan. Den ger hög mysfaktor och är tillräckligt stor för att kunna hålla en normalstor lägereld. Men det bästa med Wireframe är att den är skonsam mot marken. Det är alldeles för ofta jag stöter på fula spår i naturen efter gamla eldstäder. Om fler människor använde sig av iordninggjorda eldplatser och bärbara eldstäder så långt det går, skulle vi slita mindre på naturen och minska risken för skogsbränder.

Eldstaden består av två vikbara stålben och ett finmaskigt stålnät. Allt är tillverkat av rostfritt stål för hållbarhet och enkelt underhåll. Efter en snabb uppackning som inte tar mer än 30 sekunder är du redo att börja elda! Allt du behöver göra är att veckla ut benen och hänga på stålnätet. Ställningen är på 40 x 40 cm och nätet klarar så mycket som 3 kg ved åt gången. När du är klar är det bara att rulla ihop allt i den medföljande packpåsen och lägga den i ryggsäcken.

Den totala vikten är ca 800 gram.

Slutsats
Monoral Wireframe är den smidigaste och mest användbara eldstaden jag hittills har testat och jag ser fram emot att använda den på fler turer framöver. Närmast väntar korvgrillning med familjen :-)

Obs! Jag vet inte exakt när den kommer till Sverige, men jag uppdaterar blogginlägget så fort jag har mer information.

Dela detta
  • 36
    Shares

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>