En äkta ödemarksstuga

Denna händelse utspelade sig under en gråmulen dag, mitt i vildmarken i norra Yukon Kanda. Jag var på upptäcktsfärd i skogarna runt Echo River, ca 35 mil från närmaste grusväg, då jag plötsligt skymtade taket av en gammal timmerstuga långt in bland snåren. Jag hukade mig ner under en gran, tog fram kikaren och spanade in bland snåren. Regnet smattrade på regnjackan och en tät dimma svepte genom skogen vilket skapade en kuslig stämning över platsen. Hela händelsen var som hämtad ur en bok av Jack London och jag kände hur spänningen spred sig i kroppen. Jag närmade mig med smygande steg för att ta en närmare titt.

Stugan var cirka 30 kvm stor, hade trasiga fönster och lite små hål här och var. I ett hörn stod en liten dammig kamin med spisplatta och gamla rostiga prylar låg utspridda lite överallt. Längst in i rummet stod ett par halvtrasiga sängar med träskivor i botten och på väggen hängde gamla brev från mitten av 90-talet. Det var en äkta ödemarksstuga.

wilderness_canada
Dimslöjor svepte över de skogsklädda bergen som förmodligen aldrig har besökts av människor. Runt stugan och vid älven fanns färska vargspår och på kvällen hörde jag hur vargarna kallade på varandra inne i skogen. Det var en av de mest fantastiska stunderna i vildmarken och ett minne för livet.
wolfprint

Dela detta

One Comment on “En äkta ödemarksstuga

  1. Pingback: Veckans friluftslänkar del 6, torka mat och bakom kulisserna! | Fjällrävenbloggen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>