Fjällräven Keb Eco-Shell – skaljacka utan fluorkarboner

Fjallraven_Keb_Eco-Shell

Tidigare i veckan var jag ute på fjället och testade vattenavvisningen på min nya skaljacka från Fjällräven.
Det finns flera typer av vattentäta skaljackor att välja mellan på marknaden. Några använder fluorkarboner i sin ytimpregnering. Dessa kemikalier används för att göra kläderna mera vatten- och smutsavvisande. Nackdelen är att fluorkarboner bryts ned långsamt eller inte alls i naturen, de ackumuleras i kroppen och kan spridas långt. Fjällräven Keb Eco-Shell är en helt fluorkarbonfri skaljacka. Dessutom är produktionen klimatkompenserad, vilket innebär att man stödjer förnybara energiprojekt som granskas och verifieras av FN.

Den här dagen var det helt optimala förhållanden för ett första test, det snöade kraftigt med mycket blötsnö och hård vind. Jackan höll tätt hela dagen och ventilerade bra, men yttertyget suger åt sig en del väta efter ett tag, så det kan nog vara bra att spraya på lite extra impregnering på utsatta ställen. Jackan har rejäla dragkedjor, rymlig huva och bra fickor. Jag uppskattar speciellt bröstfickorna, som har användbara fack där man kan förvara mobiltelefon, extrabatterier till kameran, kompass mm. Den här jackan ska få följa med på en längre vintertur om ett par veckor och då ska jag utvärdera den lite noggrannare.

Här kan ni läsa mer om jackan och köpa den >

Trevlig fredag!
/Peter

Dela detta
  • 40
    Shares

3 Comments on “Fjällräven Keb Eco-Shell – skaljacka utan fluorkarboner

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>