Fjällrävenjackan har anlänt

Sarek_trekking_jacket

I dag fick jag och Fredrik våra nya expeditionsjackor (Fjällräven Sarek Trekking) med posten. Vi provade flera olika modeller innan vi bestämde oss för att köra på den här modellen. Jag hade med min ut i helgen och den satt perfekt, det är helt klart en rejäl jacka för vildmarken. Jackan är tillverkad i Fjällrävens klassiska G-1000 Original med en lång skärning och är utrustad med en mängd olika funktioner. Modellen är t.ex ganska vid med en bälgfunktion i ryggen, vilket jag uppskattar speciellt under paddling, samt att man kan få plats med värmeplagg när kylan slår till. Huvan är också väl tilltagen och formas som en tratt runt ansiktet för att skydda mot vind och regn. Jackan har även många rymliga fickor samt en mycket smart ficka på ärmen som rymmer GPS, nödsändare eller liknande.

Den här jackan har vi alltså tänkt att använda som ett allroundskal i Alaska. Materialet är tillräckligt kraftigt för att hindra mygg, står emot lättare regn (om man vaxar den), är vindtätt och klarar det hårda slitage som uppstår när man vandrar i snårig obanad terräng.

Naturkompaniet säljer Fjällräven Sarek Trekking Jacket >>

Dela detta

One Comment on “Fjällrävenjackan har anlänt

  1. Ser mye rejal ut.
    Jag slog dock till pa en gronlandsjacka for ett tag sen. Nojd me den ocksa.

    Du har inte provat forest padded trousers?? Verkar va en kanonbyxa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>