Kvällspaddling till Törnskogen

I går blev det ett spontant mikroäventyr till Törnskogens naturreservat i Sollentuna. Området ligger i nordöstra delen av Sollentuna och sträcker sig in i Upplands-Väsby kommun. Här finns fin gammal skog att vandra i, både hällmarkstallskog och granskog. Naturen är kuperad och man får en vacker utsikt från de högsta hällmarkerna. Ner mot Norrviken sluttar det brant och den otillgängliga terrängen här har hindrat skogsbruk. Därför finns det på flera ställen längs med Norrvikens strand avsnitt med urskogsliknande skog. Strandremsan kantas av alar och här kan man t.ex. få syn på bävrar.

Syftet med den här kvällsutflykten var att hitta en bra tältplats som jag och min äldsta son Isak kunde övernatta på. På kartan hade jag sett en liten klippavsats med gles tallskog som såg ut att bli perfekt. Så, jag begav mig till Norrviken, slängde i packraften och paddlade över till Törnskogen. Det var en sån där härligt ljummen sommarkväll med mycket dofter i luften. Solens sista strålar målade himlen röd och det kändens riktigt skönt att få komma ut i naturen sväng.

Dela detta
  • 2
    Shares

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>