Minnen från Sarek

Sarek_Rapadalen_inivildmarken_Peter_Persson

I dag har jag gått igenom lite bilder från en av mina mest minnesvärda turer i Sveriges mäktigaste fjällområde – Sarek! Den här bilden tog jag nedanför bergsmassivet Piellorieppe, på södra sidan av Rapaälven med inblick mot Rovdjurstorget. Dagen innan stötte jag och Fredrik på en stor björn nere vid Rapaälven. Den hade kommit ner från fjällsluttningen för att dricka och vi upptäckte varandra på 50 meters avstånd. Björnen ställde sig först på bakbenen och nosade i luften, sänkte sig sedan ner och sprang tillbaka in i skogen igen. Ett mäktigt björnmöte som jag längtat efter ända sen jag var liten.

Dela detta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>