Slitstark dagsryggsäck från Millican

I helgen tänkte jag dra ut i skogen och övernatta med min nya dagsryggsäck från Millican. Modellen heter Fraser the Rucksack. Det är en ryggsäck som jag gillar både utseendemässigt och funktionsmässigt. Den är tillverkad i en mycket hållbar konstruktion, med återvunna material och en mängd användbara funktioner.

Som yttertyg har Millican använt en kraftig, 57% återvunnen Canvasväv. Väven är dessutom impregnerad med paraffinvax vilket gör att den effektivt står emot regn och snö. Fodertyget är gjord av 100% återvunnen polyester.

Ryggsäcken är tillverkad av ett endast ett fåtal paneler med få sömmar, vilket ger mindre spillbitar vid tillverkningen, men också högre slitstyrka. Alla hårda delar är tillverkade av tålig aluminium, här finns inga plastdetaljer över huvud taget.

Ryggsäcken är på 32 liter vilket är en perfekt volym för dagsturer. Den har ett avtagbart höftbälte för extra mångsidighet och flera praktiska fickor för t ex vattenflaskor, karta, yxa eller andra tillhörigheter. Den har också en bekväm vaddering på ryggpanelen för extra stöd och komfort vid långa vandringsturer. I toppen finns ett kraftigt bärhandtag som gör att du kan bära ryggsäcken i handen på ett bekvämt sätt.

I kommande blogginlägg visar jag vad jag har i säcken.

Dela detta
 • 1
  Share

7 Comments on “Slitstark dagsryggsäck från Millican

  • Hej!
   Det lutar åt en sväng i Tyresta Nationalpark eller i Tärnanområdet.

 1. Måste fråga dig vilken som är den bästa ryggsäck du använt under dina år i friluftslivet. Du har ju vart ute på många långa turer så undrar mest över större ryggsäckar för långa turer.

  Än så länge gillar jag nog Fjällrävens Abisko 65L bäst av dom ryggsäckar jag använt

  Kan tipsa om märket Tasmanian tiger (TT) som gör militärryggsäckar för tyska försvarsmakten, ända märket jag använt som du nog inte testat. grymt sköna vid tung packning. TT är det militära märket av det civila Tatonka, så dessa använder samma bärsystem kan tilläggas om du använt Tatonka

 2. Vore intressant att se även hur du har packat i ryggsäcken i nästa inlägg (dvs inte bara vad du har i den) tack på förhand
  Johan

 3. Tips från mig som vandrat långa sträckor i fjällen och på låglandet i svår terräng med
  både tung och lättare packning – Haglöfs Lex 110 är en perfekt rygga till all sorts
  ute aktivitet.
  Ryggan klarar 110 liter, MEN det är inte poängen tycker jag, utan det bästa med denna rygga är att den inte är så tung och jag tycker det är skönt att få i ALLA
  prylar i samma säck, inget ska hänga utanpå eller vara i vägen när man rör sig i terrängen.
  Så, jag har aldrig förstått vitsen med en liten ryggsäck, köp en större av ett bra märke så går den ju att ha till alla typer av äventyr, veckolånga som dagsturer :)
  //Jesse

 4. Hej! Får man plats med en Nalgene 1.0L i sidofickorna? //Johan

 5. Hej! Får man plats med en Nalgene 1.0L i sidofickorna?
  //Johan V

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>