Vilse – ny pod om bortglömda kunskaper

Golden sun beams streaming through idyllic wilderness pine forest panorama

Vilse handlar om det enkla men nödvändiga – att tända en eld, navigera med karta och kompass eller tälja en sked. Viktig kunskap som tyvärr håller på att falla i glömska.

I Vilse får du träffa människorna som kan sånt där eller som spenderar mycket tid i naturen.

I det första avsnittet får ni möta överlevnads- och friluftsexperten Johan Skullman. Där pratas det bland annat om principer för överlevnad, grundkunskap inom friluftslivet och överskattade friluftsprylar.

Avsnittet berör även friluftsvärldens prestationskultur och vad som händer i framtiden i friluftsbranschen.

Johan har 30 års erfarenhet från försvarsmakten senast som major med fokus på överlevnadsfrågor. Idag jobbar han med produktutveckling och testning på bland annat Fjällräven, Morakniv och Hestra Gloves.

Vilse kommer varje torsdag och finns där poddar finns, sök efter Vilse.

http://vilse.co/

”Jag skulle inte kalla Vilse en friluftspodd, friluftsliv är något vi gör och möts i. Det är en del av Vilse men det budskapet är snarare att vi inte ska glömma bort kunskap och nöjen som varit viktiga för oss i tusentals eller till och med miljontals år. Det kan vara allt från hur man gör upp en eld till materialkunskap om kläder eller trä.

Vilse är ingen retro-flört utan en påminnelse om och en kanal så att vi lyfter traditionell kunskap

Mitt budskap är också att fler borde vara ute mer! Friluftslivet består idag till stor del av människor i snabba jackor, men friluftsliv är ingen tävling eller materialsport.
En promenad i ett nära naturområde är lika mycket värt som att bestiga ett berg i alperna. Jag vill slå ett slag för den nära naturupplevelsen. Att göra en upp en eld eller att dra upp en abborre i närmsta vattendrag.

Där tycker jag du Peter gör något bra – som förklarar och hjälper nybörjare på ett proffsigt och ödmjukt vis.” /Nils Grundberg

Dela detta
  • 2
    Shares

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>