Fjällräven Akka Dome – ett rymligt kupoltält

Efter ca ett års användning är det nu dags att skriva något om mitt Fjällräven Akka Dome 2. Jag använde det under min Kanadaexpedition förra sommaren och över lag är jag mycket nöjd med tältet.
När Akka Dome lanserades, var bågkanaler för trånga där bågarna korsades, vilket gjorde att det var väldigt svårt att resa tältet. Det problemet är nu åtgärdat av Fjällräven och därför tar jag inte med det på minussidan.

Akka Dome är inte det lättaste kupoltältet på marknaden, däremot har tältet väldigt rymliga absider, vilket jag ofta saknar på andra självstagande modeller. Detta gör att tältet passar utmärkt för t.ex. paddelturer med mycket utrustning.

Det bästa med tältet är att det har 2 ingångar, vilket är perfekt när du vill organisera din egen sida i tältet. Det finns också gott om plats för utrustning, matlagning och pyssel när vädret är dåligt. De stora ingångarna med myggnät gör att du kan beundra naturen från sovsäcken utan insektsbesök. En annan sak jag gillar är näthyllan i innertaket samt väggfickorna som gör att det är smidigt att organisera småprylarna.

Tältet är lite för tungt för att jag skulle bära det med mig på en långvandring och det är lite bökigt att slå upp i hårt väder om man är ensam. Jag tycker dock att plussidan väger tyngre än minussidan så jag ger Akka Dome tre cowboyhattar av fem.

Akka_dome_inivildmarken

Dela detta

2 Comments on “Fjällräven Akka Dome – ett rymligt kupoltält

 1. Hej. Gällande dina synpunkter på Akka tältet har jag några frågor.
  1. hur upplevdes volymen i innertältet när man är två personer. Personligen har vi gått upp till 3-personerser tält även om vi är två.
  2. Samma typ av fråga gällande volymen i absidern. fungerar det att laga mat i den ena och ha all packning i den andra om man är flera.

  ps har i dag flera tält men använder vanligtvis Akka tunneltält 3-pers. med mycket stor absid.

  mvh Hans

 2. Tjena Peter, kul att du skriver om Akka Dome som blev årets friluftsprodukt 2010 av Utemagasinet. Följ länken ovan!

  Ha en riktigt fin dag!

  /Nils

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>