Foliestekt falukorv över öppen eld
När man är ute på tur är maten en av de stora höjdpunkterna när man kommer fram lägerplatsen. Har man dessutom möjlighet att laga maten över öppen eld med färska ingredienser, förhöjs också upplevelsen.
Det här är en en mycket god och enkel rätt som passar bra till helgturen i skogen.
Ingredienser:
En ring falukorv (ca 4oo gram)
ca 2st tomater
Ett paket fetaost (eller ostskivor av valfri sort)
Smör
Persilja
Gör så här:
Lägg falukorven på ett stort stycke aluminiumfolie. Snitta korven och peta ner tomatskivor och ostskivor i snitten så att vartannat snitt fylls med ost och vartannat med tomat. Häll lite smält smör över korven så fastnar den inte. Vik ihop foliet till ett paket och lägg det direkt på glöden. Alternativt kan du linda in foliepaketet i fuktat tidningspapper. När tidningarna är helt förbrända är korven färdig!
Falukorvsring med ost och tomat.
Gör gärna ett handtag av foliet så är det lättare att handskas med paketet i elden.
Ha en fin dag!
/Peter
Senaste kommentarer