Last stop for gas

last_stop_gas

När man stöter på en bensinmack i det här skicket vet man att vildmarken är runt knuten. Pumparna stod under ett fallfärdigt tak i utkanten av en liten gruvby på Tasmanien. Härifrån var det 15 mil till nästa bensinmack och ingen bebyggelse däremellan.

/Peter

Dela detta

9 Comments on “Last stop for gas

 1. Härliga bilder! Måste ta mig iväg på ett litet äventyr själv snart känner jag.
  Har du något trevligt ställe i mellersta/södra Sverige som du kan tipsa om?

  • Tack André.
   Gillar du att paddla kan jag varmt rekommendera Färnebofjärdens Naturreservat norr om Uppsala samt Malingsbo – klotensjöarna i sydligaste Dalarna.

   /Peter

   • Tack för tipset!
    Var länge sen jag paddlade så det kanske man skulle prova igen!

    En annan fråga, har för mig att jag har sett att du använder dig av ett Primus kök, kanske rent av ett Omnilite? Oavsett modell, använder du dig av den medföljande påsen eller hur löser du det? Tycker personligen den är lite jobbig att hantera, tar mycket plats i packningen och det är mycket luft man bär på det sättet.

    • Ja, jag använder OmniLite Titan eftersom det är det säkraste alternativet utomlands. Håller med dig om påsen, den tar för mycket plats och väger onödigt mycket. Dock fungerar påsen bra att ha som underlägg i snön på vinterturer när man går med pulka och inte är beroende av vikten på samma sätt.
     På vandringar brukar jag förvara brännare och pump i en liten neoprenpåse som jag lägger i kastrullen.

     Mvh Peter

     • Hakar på här eftersom jag kör ett Gravity II ef :)
      Hur gör ni med vindskydd?
      Till mitt kök väger vindskyddet och bottenreflektorn en hel del. Det känns dumt att inte ha
      ett vindskydd med tanke på värmeförlusterna, men ett lättare hade varit skönt.
      Kör ni original eller ett annat?

     • Hej Jonas. Kul att du kom in i diskussionen. På vintern brukar jag ta med reflektorn/vindskyddet som följer med OmniLite. Det är enkelt att forma och väger inte så mycket. Dessutom har man säkert igen den lilla extra vikten genom att köket drar mindre bränsle. På sommaren använder jag ryggsäcken som vindskydd eller lagar mat i absiden på tältet. Vill man vandra superlätt kan man säkert bygga en egen reflektor av aluminiumfolie.

     • Jag använder mig av det som följer med OmniLite Ti, tycker det fungerar bra. Tar inte så mycket plats och väger i mitt tycke inte så mycket så det är värt att lämna hemma.

     • Hej!
      Låter ungefär som jag också resonerat. Vägde vindskyddet och reflektorn till 90g och förvaringspåsen till 60g. Med tanke på att brännaren väger 263g så känns det mycket, men det är klart att i ryggsäcken spelar det kanske inte så stor roll. Jag vill ju inte behöva ta igen det i bränsle.

      Är ganska nyfiken av mig så eventuellt gör jag två testkok med och utan vindskydd för att se vilken skillnad det blir i gasåtgång. Kommer jag fram till något så kan jag ju återkomma :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>