På mikroäventyr med sonen

Den urbana vildmarken kan också leverera upplevelser, speciellt för de minsta äventyrarna. Här är ett litet klipp från gårdagens övernattning med min son Isak (3,5 år) på en öde ö i skärgården. Det var fantastisk mysigt att sitta framför lägerelden och kika på de stora kryssningsfartygen som sakta gled förbi i den stilla sommarnatten. Men härligast var ändå att se hur mycket min son uppskattade detta.

Dela detta

6 Comments on “På mikroäventyr med sonen

 1. Häftigt mikroäventyr, som ändå är avancerat – inte alla som bara kan eller har kunskap/utrustning för att bege sig ut till en obebodd ö. Skulle vara en höjdare att göra så.

  Mitt egna senaste mikroäventyr var bara några timmar långt. Det var att gå ut med min frus systerdöttrar och några andra i familjen på en djungelvandring utanför Palmira i Colombia. Ska se om jag kan få upp ett inlägg i min blogg med tiden.

 2. Hej Peter

  Var under några dagar i år ute och paddlade kajak i Tjust skärgård med min 15 åriga son och med tältövernattning. Lovade honom att både se säl och havsörn men det blev ”bara” örn från 20 meters avstånd.
  Han pratar redan nu om vart nästa tur ska gå.
  Att frilufsa med barnen är en fantastisk upplevelse, stärker banden och är kunskapsbyggande.

  Under hans tid i förskolan sa alltid lärarna att han redan kan så mycket om natur och djur och det märktes att han var van att vistas ute i skog o mark.

  Tack för inspirerande bilder och inlägg.

  // Peter

  • Tack själv Peter!
   Ja, jag längtar verkligen till jag kan ta med min son på paddel- och vandringsturer. Ha det gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>