Morakniv Eldris Neck

Morakniv_eldris_inivildmarken

Knivar tillverkade i Mora har ända sedan 1600-talet funnits i händerna på människor världen över. Kniven från Mora har blivit en av våra mest kända Sverigesymboler och har under årens lopp utvecklats från vanligt begrepp till etablerat varumärke.

Morakniven Eldris Neck är en liten fickkniv med fast blad som är enkel att bära med sig, oavsett hur stort eller litet ditt äventyr är. Du kanske ska ge dig ut med barnen på ett efterlängtat fiskeäventyr och behöver ta ur dem nyfångade abborrarna för att sen tälja småstickor för att kunna starta den obligatoriska brasan. Eller när du är ute på vandring och behöver skära upp det torkade köttet eller tälja till ett trefotsstöd för kokkaffepannan. Eller när du efter en lyckad jakt ska flå viltet du fångat. Kort och gott är det en robust, tålig, mångsidig och funktionell morakniv som är enkel att hantera.

Tillsammans med kniven kommer också ett tillbehörskit med ett paracordsnöre för att hänga kniven runt halsen. Ett sekundärlås gör att kniven sitter ännu säkrare i slidan. I kittet finns även ett eldstål som fästs vid kniven.

Bladet är 2 mm tjockt och 59 mm långt och tillverkat av 12C27 högkvalitativt rostfritt stål. Bladryggen är slipad för att kunna användas tillsammans med ett eldstål.

Handtaget är av två polymer där en inre kärna är tålig och gör kniven kraftfull. Det yttre skalet är av TPE, en gummiliknande polymer som gör greppet fast och säkert. Det finns även ett klicklås som tillsammans med slidan säkerställer att kniven inte åker ur när den hänger runt halsen. Högst upp finns även ett hål för exempelvis en snodd eller en paracord. Det rombiska mönstret är ett traditionellt mönster och går igen i flertalet av Moras produkter och ger ett förbättrat grepp.

Tack vare att kniven kan användas av både höger och vänsterhänta är slidan symmetrisk vilket gör det möjligt att placera kniven i slidan från båda sidorna. Slidan är gjord av en robust och tålig polymer som ger fullt skydd. Slidan har även Dalarnas landskapsvapen på och är en hyllning till regionen och deras starka anknytning till orten.

Eldris_colors
Här kan du köpa Morakniv Eldris neck

Dela detta

One Comment on “Morakniv Eldris Neck

  1. En kniv bör man absolut ha med sig, det kan dyka upp alla möjliga situationer då den behövs – även på en dagsvandring. Själv har jag en fällkniv av märket BUCK.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>