Vandring i gränslandet mellan Norge, Finland och Ryssland

Gransland

Nästa skogsäventyr är nu spikat!
Den 20 september åker jag och Fredrik upp till gränslandet mellan Norge, Finland och Ryssland för att genomföra en vildmarkstur i de ödsligaste av ödemarker.

Vi kommer att starta vandringen i Øvre Pasviks nationalpark i Nordnorge och sen vidare genom Vätsäri ödemark i Finland.

I Pasvik finns Norges största brunbjörnsstam, och vegetationen präglas av den sibiriska taigaskogen. Här hittar man också Norges största, nordliga urskog.
På Finska sidan ligger Vätsäri, som förmodligen är Finlands ödsligaste vildmarksområde. Här kommer vi bland annat att följa den historiska Piilola-leden, som löper genom riktigt fin gammelskog. Leden märktes upp så sent som 2009 och stigarna håller fortfarande på att formas.

Det var två år sedan jag och Fredrik var på en riktig tur tillsammans, så det känns extra kul att jag har fått med honom på det här skogsäventyret. Mer info, utrustning och förberedelser kommer.

Dela detta

2 Comments on “Vandring i gränslandet mellan Norge, Finland och Ryssland

 1. Låter fantastiskt trevligt och spännande! Blir en lååång väntan på den filmen ;)
  P.S. vore kul med en samling klipp av ”deleted scenes” och/eller ”bloopers” från de olika skogsäventyren, du borde sitta på en riktig skattgömma :)
  Med vänlig hälsning Johan

  • Hej! Johan!
   Hoppas du har hunnit kika på senaste filmen.
   Det kommer en ny film i mellandagarna med bloopers och bortklippta scener. Lite som nyårskaramellerna på TV :-)

   Mvh Peter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>