Vandring på en öde skärgårdsö

Vandring_skargard_Peter_persson_2

Förra veckan tog jag packraften och drog ut på ett helgäventyr i S:T Annas skärgård i höjd med Valdemarsvik. Skärgården i Sankt Anna och Gryt anses av många som en av världens bästa skärgårdar för paddling och friluftsliv. Kuststräckan är känd för sina många naturreservat och tusentals öar och vikar. Här finns mängder med obebodda öar att utforska, så det är lätt att hitta sina egna öar och skär att koppla av på. Skärgården är grund och har många grynnor vilket gör att man slipper båttrafiken. En annan fördel är att det korta avståndet mellan öarna. Man kan lätt anpassa sin tur efter väderlek samt färdighet. Det är lätt att växla mellan den lugna och trygga innerskärgården till vildmarken i ytterskärgården.

Jag hittade en ganska stor ö med gammal fin skog att vandra i. Jag såg inte till en enda båt eller människa. Lugnet och stillheten på kvällen var magisk. Här ser ni några bilder från turen.

Vandring_ode_o_2
Jag övernattande i mitt enmannatält, det är ett tunneltält med en vikt på 1100 gram. Modellen heter Enan från varumärket Hilleberg.

Packraft_vandring_inivildmarken
En kajak hade självklart varit snabbare men jag har märkt att det är lättare att komma ut på spontana äventyr med en packraft. Bara att slänga in den i bakluckan på bilen och dra i väg. Den här kvällen låg havet spegelblankt och det var inget problem att kryssa runt mellan vikarna. Jag passade också på att fiska lite men det blev tyvärr ingen fisk den här gången.

Dela detta

2 Comments on “Vandring på en öde skärgårdsö

  1. Hej. Var startade du ifrån och vet du vilken ö du hamnade på? Har tänkta att köra en kortare övernattningstur med min SUP-bräda framöver :-) Då verkar ju St Annas skärgård nice att cruisa runt i.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>